Bij de Tulpenboom

Bij de Tulpenboom

woensdag 12 augustus 2015

Máximapark Utrecht

Het was weer een heerlijke avond om een stukje te fietsen dus na het eten gingen Hans en ik nog even op pad. We reden we richting Vleuten, eerst naar de Hamtoren (klik), die vermoedelijk al rond 1260 is gebouwd.
Zicht op de Hamtoren. In het veld doen grauwe ganzen zich tegoed aan het groen. 

In het weiland vlakbij de Hamtoren zagen we dit leuke kunstwerk dat er volgens de plaquette hieronder al sinds 2011 staat. Het was ons nog niet eerder opgevallen.Fascinerend zo'n bouwwerk dat de eeuwen al zo lang weet te trotseren.


Daarna reden we via het centrum van Vleuten naar het Máximapark (klik) aan de rand van de nieuwbouwwijk Leidse Rijn in Utrecht, vlakbij de A2.  Het park werd in 2013 geopend door Koningin Máxima. Het moet nog uitgroeien tot een echt park maar wordt al heel intensief gebruikt door jong en oud: wandelaars, fietsers, mensen op skeelers etc. Erg leuk om te zien! Ik ben er al een paar keer doorgefietst maar steeds waren er veel sportievelingen te vinden. Die zitten elkaar niet snel in de weg want er is ruimte genoeg. Er is ook een mooi parkrestaurant en nog wat andere horecagelegenheden. Ook is er een plattelandswinkel. Daar wil ik nog eens naar toe.

Door het park loopt een fiets-/wandelpad dat gemarkeerd wordt met margrieten in het wegdek. Het margrietmotief komt ook terug in brugdelen.

Door een deel van het park slingert een afscheiding in de de vorm van een honingraad.


Delen van het park zijn ingezaaid met zaden van wilde bloemen. Prachtig! 
Na een flinke fietstocht (het park is zo groot als de hele Utrechtse binnenstad) reden we via de Haarrijnseplas - waar een recreatiestrand is aangelegd-  en via het dorp Haarzuilens weer terug naar huis. Daar wachtte een welverdiende kop thee! 

4 opmerkingen:

 1. Wij hebben vanavond niet gefietst, dus leuk om deze bijzondere tocht mee te maken en ook wat van het Maximapark te zien. Mooi kunstwerk ook daar bij de Hamtoren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo fiets ik ook graag virtueel met jou mee Willy! Leuk he, om zo eens een ander deel van het land te verkennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige omgeving zeg... zoek je er niet achter als je over de A2 rijdt. Ik zal het eens aan mijn dochter doorgeven, die woont er niet ver vandaan en fietst ook graag met haar vriend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze zullen het vast leuk vinden om in Leidse Rijn en omgeving te gaan fietsen! In het Maximapark is ook een vlindertuin. Daar ben ik ook nog niet in geweest maar in de laatste Seasons stond er een interessant artikel over. Ik ga er beslist ook eens kijken!

  BeantwoordenVerwijderen