Bij de Tulpenboom

Bij de Tulpenboom

donderdag 5 mei 2016

Vrijheid op landgoed Gunterstein

Wat een stralende dag was het vandaag op deze bevrijdings-/hemelvaartsdag. We genoten van onze vrijheid en fietsten naar landgoed Gunterstein, vlakbij de Vecht in Breukelen https://nl.wikipedia.org/wiki/Gunterstein om daar een wandeling te maken. Het is niet ver van ons huis maar we waren er nog nooit geweest. Het landgoed zelf is niet toegankelijk maar een deel van het park wel. Wat is het er mooi in deze tijd van het jaar!


Een eindje verderop, aan de Scheendijk was het evenement Nautiqua, een nautische braderie. Vast leuk voor de liefhebber maar wij prezen ons gelukkig dat we rustig konden genieten van de mooie omgeving, de vele bloemen en het fluiten van de vogels. We hoorden ook een specht roffelen tegen een boomstam maar we konden hem niet ontdekken.

Bosanemoon
 Paardenbloem en hondsdraf De gele zonnetjes van het speenkruid

   De koekoeksbloem
Er is haast geen mooier blauw dan dat van de ereprijs! 

Hoe deze struik heet weet ik niet maar de bloemen ruiken heerlijk! Smeerwortel

Pinksterbloem 

 Van hieruit waren we ook zo weer op de tuin. Even wat drinken en uitrusten. Ook hier: muisstil op wat geluiden na van de watervogels.

 Een tuinbuurman maakte deze  foto van het zwanenpaartje op hun nest. Vanmiddag kwam de zwanevrouw even langs om te zien of we nog wat brood bij ons hadden. Dat was helaas niet zo.

Ook deze foto van het futennest en de foto hieronder van een fuut die een flinke vis buit heeft hij gemaakt. Hans was erbij toen de fuut zich bijna verslikte in deze vis. Hij weet niet of de vis ook opgegeten is maar beschadigd was ie sowieso. Wat een bloesem aan onze appelboom!

Leve de lente!!

4 opmerkingen:

 1. Nou dat was een mooi natuurrondje! Ja die streek is prachtig!
  Mooie serie foto's weer! Ik kende dat landgoed trouwens ook niet hoor...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Trees, gewoon met mn Iphone as usual. Wij fietsten er altijd alleen langs maar zagen ineens dat het toegankelijk is voor voetgangers en waren wel benieuwd.

   Verwijderen