Bij de Tulpenboom

Bij de Tulpenboom

woensdag 25 januari 2017

Tempus fugit

Nog een week dan is het alweer februari. We kijken alweer uit naar de eerste tekenen van de lente, zoals de bloei van de sneeuwklokjes. Wat is januari tot nu toe omgevlogen! Het was een vrij normale maand voor ons en gelukkig rustig wat betreft de gezondheid van Hans.

Een wat mysterieus landschap met die mist, ons wandelgebied richting Haarzuilens.

Nog wat kwakkelig van een griepje gingen we vorige week maandag richting Brasschaat, naar het nichtje van Hans die 65 werd. Ze had ons uitgenodigd voor een lunch met haar man, zoon, zussen, nichten. Dat was heel gezellig op z'n Vlaams! Al is zij dan 65 geworden, ze is erg actief en we zijn blij dat het haar gegund is dat ze nu zo fit is, ze heeft veel medische narigheid achter de rug (letterlijk)!

 Taart voor de jarige!


Hun huis is ingericht in -wat tegenwoordig genoemd wordt- een eclectische stijl, oftewel: van alles wat, en dat vind ik altijd de leukste interieurs! Mijn oog viel direct op deze glas-in-loodlamp met voorstellingen uit Alice in Wonderland, het beroemde boek van de Engelse schrijver en wiskundige Lewis Carroll, dat zon mooi verfilmd is door de regisseur Tim Burton, zie: Alice in Wonderland (2010) . Dat is één van Michelles favoriete regisseurs en de stijl van zijn films spreekt mij ook erg aan.  Hij regisseerde o.a. ook de Batmanfilms, Planet of the apes en Charlie and the Chocolate Factory.

En toen was het al gauw weer weekend! Zaterdagavond gingen Michelle en ik naar de film. Het zou volgens de informatie op internet een 3D film zijn, iets waar Hans zijn oogjes niet tegen kunnen maar achteraf had hij best mee gekund want het was toch de gewone versie en zaten Michelle en ik daar heel even voor niks te shinen met onze 3 D brillen op! Gelukkig was het donker!
Het was alweer een tijd geleden dat we naar de film gingen. Dit was: Fantastic beasts and where to find them, een fantasy-film, de opvolger van de reeks Harry Potterfilms. Deze film speelt in de jaren 20 van de 20e eeuw en gaat over de voorouders van Harry Potter. Leuk bedacht door schrijfster J.K. Rowling die zo nog járen vooruit kan met dit onderwerp. De film is erg mooi gemaakt en daarom (al is het verhaal naar mijn smaak wat dun) toch leuk om naar te kijken. "Je viel geen eens in slaap!" zei Michelle en inderdaad, geheel tegen mijn ingesleten slechte gewoonte in, heb ik deze film helemaal uit gekeken.
Na afloop dronken we wat op de Neude en gingen aten we bij onze favoriete Griek: restaurant Mykonos Utrecht. Oei, oei, wat was het daar weer druk, nu vooral door de AH-dineractie! We hadden er geen last van: het eten was weer heerlijk en we hebben gezellig bijgekletst. Af en toe is het een druk verkeer in ons duiventilletje en dan komt een gesprek dat wat meer de diepte ingaat er niet altijd van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten